Pogosta vprašanja in odgovori

Kakšne podatke potrebujete pri naročanju rezervnih delov?

Pri naročanju rezevnih delov potrebujemo točen naziv modela in številko šasije. Na tak način se izognemo napakam pri dobavi delov.

Ali dodatno opremo tudi vgradite?

Vgradnjo vse dodatne opreme in rezervnih delov iz naše ponudbe lahko opravimo na našem servisu. Pripravimo tudi vso potrebno dokumentacijo za vpis opreme v homologacijo.

Ali ponujate samo originalne rezevne dele?

Naša velika prednost je da ponujamo originalne rezevne dele za veliko blagovnih znamk. V ponudbi pa imamo tudi neoriginalne rezervne dele, dele za nadgradnjo ali predelavo motorja.

Ali imate rezervne dele na zalogi ?

Imamo veliko zalogo originalnega potrošnega materiala in delov. Rezervne dele, ki niso na zalogi, pa dobavimo v doglednem času.

Kakšen možnosti plačila ponujate?

Nakupe in storitve lahko plačate v gotovini, z bančno kartico ali z bančnim nakazilom. Nudimo tudi različne možnosti finaciranja, hitre kredite ali finaciranje preko leasinga. Za podrobnejše informacije kontaktirajte naše prodajalce.

Ali lahko kupim opremo na obroke ?

Vso dodatno opremo lahko plačate na obroke s hitrim kreditom. Za ureditev financiranja se oglasite v naši trgovini. Za podrobnejše infomacije kontaktirajte po telefonu 05/6404253 ali na mail info@ motomaxx.net.

Ali se je pri Vas potrebno naročiti na servis?

Naš servis se je zelo zaseden, tako da se je nujno potrebno dogovoriti za termin. Lahko nas kontaktirate po telefonu 05/6404253 ali na mail info@ motomaxx.net. V sezoni je običajna čakalna doba na prost termin cca teden dni.

Zakaj bi pripeljal na servis k vam ?

Stojimo za svojim delom in garantiramo za dobro opravljeno storitev.Ob prevzemu v servis se dogovorimo o storitvah, ki želite, da jih opravimo. V primeru odkritja nepredvidenih stroškov Vas pred posegom pokličemo za potrditev popravila.Po opravljenem servisu podamo splošno oceno stanja Vašega motorja in svetujemo glede nadaljnega vzdrževanja. Opremljeni smo z  vsem potrebnim specialnim orodjem in elektronskimi testerji, da kvalitetno in hitro diagnosticiramo in odpravimo okvaro.

Zapomnite si, redno vzdrževanje motorja je cenejše od popravil, ki so posledica slabega vzdrževanja

Ali lahko pri Vas popravim poškodovan motor?

Poskrbimo lahko za popravilo poškodvanega motorja samoplačnikom ali preko zavarovalnic. Smo poogdbeniki različnih zavarovalniških hiš in  pomagamo pri urejanju dokumentacije in izplačilih v škodnih primerih.

Zakaj bi pripeljal Yamaho na servis k Vam ?

Vemo kaj delamo. Imamo dostop do vseh tehničnih informacij o modifikacijah, vpoklicih ali potencialnih težavah z vašim motorjem in jih sproti odpravljamo v sklopu servisa. Naše osebje se izobražuje v okviru izobraževanj na uradni YAMAHA MOTORCYCLE ACADEMY. Vgrajujemo originalne rezervne dele in potrošni material garantirane kakovosti, ki zagotavljajo dobro delovanje Vašega motorja.

Zakaj bi pripeljal KTM na servis k Vam ?

Smo v direktni povezavi z matično tovarno in imamo dostop do vseh tehničnih informacij o modifikacijah, vpoklicih ali potencialnih težavah vašega motorja. KTM pogosto ponuja update mappinga (programska nadgradnja elektronske krmilne enote), ki jo naložimo med opravljanjem servisa. Ravno tako opravimo vse tovarniške vpoklice , tudi izven garancijskega roka. Naše osebje se izobražuje na tehničnih seminarjih v šolskem centru KTM. Vgrajujemo originalne rezervne dele in potrošni material garantirane kakovosti, ki zagotavljajo dobro delovanje Vašega motorja.

Zakaj bi pripeljal skuter Piaggo ali Vespo na servis k Vam ?

Imamo več kot 20 let izkušenj pri servisiranju skuterjev, stojimo za svojim delom in garantiramo za dobro opravljeno storitev. Naš cilj je zagotoviti varnost in zanesljivost delovanja vašega skuterja. Modele zelo dobro poznamo, kakor tudi njihove prednosti in slabosti, ter Vas na njih opozorimo.  Pred servisom se  dogovorimo o storitvah, ki želite, da jih opravimo in svetujemo na kaj biti pozorni pri uporabi. V primeru odkritja nepredvidenih stroškov Vas pred posegom pokličemo za potrditev popravila. Po opravljenem servisu podamo splošno oceno stanja Vašega motorja in svetujemo glede nadaljnega vzdrževanja.

Pri sosedu je servis cenejši kot pri vas. Zakaj?

Občasno se zgodi, da nas stranka vpraša zakaj je servis pri nas dražji kot pri drugem serviserju. Pogosto lahko razliko v ceni naredi kakovost materiala, ki ga uporabljamo. Naprimer, če nekdo v Vaš motor vlije polsintetično olje namesto predvidene 100% sintetike, bo cena 50% nižja. Posledica tega pa je prekomerna obraba in na koncu okvara. Preverite! Stremimo k temu, da so materiali, ki jih uporabljamo, izključno primerne kvalitetne in vedno ta pravi za Vaš motor. Samo tako je lahko Vaš motor zanesljiv in varen za vožnjo.Redni servisni interval je vse drugo kot samo olje ven - olje not, ali 10 minut dela kot pogosto slišimo. V našem servisu pregledamo vse sklope motorja, ki so pri določenih kilometrih predvidene s strani proizvajalca. V servis spada tudi testna vožnja, saj samo tako lahko ocenimo pravilno delovanje motorja, stabilnost in varnost vožnje.

Kako pogosto moram peljat skuter na servis ?

Skuterji imajo običajno servisne intervale, na vsake 3000 - 5000 km ali najmanj enkrat letno, odvisno od modela. Tabelo rednega vzdrževanja najdete v navodilih za uporabo.

Kaj zajema običajen servis skuterja?

Na rednem servisu pregledamo vse sklope, s posebnim poudarkom na varnosti in zanesljivosti delovanja. Splošni pregled zajema menjavo vseh olj in oljnih filtrov, čiščenje ali menjava zračnega filtra, pregled pogonskega sklopa (jermen, valjčki, sklopka), hladilne tekočine, svečke, zavornih oblog in zavornega olja, svetlobnih teles in akumulatorja, ter stanja pnevmatik.